На цьому тижні в Україні очікується похолодання / фото Dim Hou / Pixabay

Аномальне потепління, що охопило Україну в останні дні, вже добігає кінця. 2 квітня температура знизиться на Закарпатті, Прикарпатті та узбережжі морів - буде не вище +18°. Згодом похолодання розповсюдиться й на іншу територію нашої країни. Про це в коментарі NV розказала синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її даними, 2 та 3 квітня в Україні відбудеться перебудова повітряних потоків, завдяки чому температура повітря знизиться до +3°…+10° вночі, а вдень 3-4 квітня буде не вище +17°. До +20° буде хіба що на півдні та сході країни.

Найхолоднішим днем стане 5 квітня: вночі очікується +2°…+8°, на сході температура впаде до +2°...+5°, а вдень по всій країні буде +10…+16.

Відео дня

З 6 квітня, за прогнозом Наталії Птухи, температура трохи зростатиме. Вночі буде до +10°, а вдень стовпчики термометрів вже покажуть +13°...+19°. На заході повітря навіть прогріється до +22°. Така класична весняна температура триматиметься на вихідних й на початку наступного тижня.

Опади в Україні - прогноз синоптика

2 квітня атмосферний фронт принесе досить інтенсивні дощі та грози у західні області України. Ближче до вечора дощі почнуться й на півночі нашої країни.

3 та 4 квітня, за словами Наталії Птухи, будуть менш інтенсивними й локальними. Також можуть бути грози. 

Локальні дощі очікуються і в наступні дні, але з більшою ймовірністю у західних, частково північних та центральних областях 8 та 9 квітня, а от на південному сході в цей час, швидше за все, обійдеться без опадів.

Похолодання у Києві

За даними Укргідрометцентру, з 3 квітня погода у Києві зміниться. Температура в середині тижня впаде до +11°...+15° й періодично дощитиме. На вихідних погода у столиці почне стабілізуватися.

Вас також можуть зацікавити новини: