Квітень у Києві почався з температурних рекордів / фото picjumbo.com

Квітень у Києві почався з аномального тепла. У столиці за добу зафіксували одразу три температурних рекорди. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Так, мінімальна температура повітря у столиці виявилась найтеплішою для цього дня, адже вона не опустилася нижче +10,4°С. Попереднє рекордне значення 2017 року перевищено на 0,4° градуси.

Також максимальна температура повітря досягла +24,6°С. Це на 4,3 градуси вище попереднього рекордного показника, що був зафіксований у 2016 році.

Відео дня

Середньодобова температура повітря також виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала 17,3°С. Це перевищило попередній рекордний показник 2021 року на 3,2°С, а кліматичну норму – на 10,4°С. 

"За багаторічними показниками така температура повітря відповідає кінцю травня", - повідомили синоптики.

Аномальне тепло у Києві - останні дані

Останній день березня у Києві також став рекордно теплим. 31 березня у столиці зафіксували два рекорди. Зокрема, повітря прогрілося до +25,3°С, що на 2,9°С вище попереднього рекордного показника для цього дня 1968 року. Також середня за добу температура виявилася найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала 16,9°С.

Вас також можуть зацікавити новини: