В Україні очікується різке похолодання з мокрим снігом та вітром / фото УНІАН

За кілька днів в Україні очікується різка зміна погоди. Синоптик Наталка Діденко прогнозує суттєве похолодання, дощі, сніг та сильний вітер.

"Впродовж 28-29 березня в Україні очікується серйозна зміна погоди. Починаючи із західних областей, температура повітря суттєво знижуватиметься, спочатку до +4...+9 градусів, а потім і до нуля та навіть невеликих "мінусів"", - прогнозує синоптик.

До різкого похолодання приєднаються циклони та атмосферні фронти, підуть дощі, які через похолодання переходитимуть у сніг. Така атмосферна боротьба різних повітряних мас не обійдеться без сильного вітру, каже синоптик.

Відео дня

"Ця погодна метаморфоза через значні метеорологічні контрасти може ускладнювати ситуацію на дорогах, погіршувати самопочуття, особливо у людей із серцево-судинними проблемами. А якщо вже до того часу вимкнуть опалення, то в квартирах стане дуже холодно", - попередила синоптик.

У Києві з 28-29 березня також різко зміниться погода. За даними Наталки Діденко, у столиці очікується істотне похолодання, дощ і навіть мокрий сніг.

"Підготуйтеся, будь ласка, подбайте про себе, про тих, хто поруч, не лякайтеся можливих стрибків тиску та головного болю", - порадила синоптик.

Погода 24 березня - прогноз на сьогодні

За даними Погода УНІАН, сьогодні в Україні пануватиме тепла весняна погода. На заході стаовпчики термометрв покажуть +16°...+20°, на півночі буде +14°...+17°, на сході очікуються +15°...+17°, у центальних областях температура буде на рівні +14°...+18°, а на півдні +12°...+17°.

Вас також можуть зацікавити новини: