Цього тижня в Україні буде відлига / фото Pixabay

На початку тижня в Україні очікується дуже різноманітна погода. Синоптик Наталка Діденко прогнозує вітер, дощі, ожеледицю, мокрий сніг, сонячні прояснення та весну посеред зими. 

"Понеділок в Україні буде з повним метеорологічним кошиком", - каже вона.

Вона пояснила, що дощі в більшості областей зумовить атмосферний фронт. Опади очікуються переважно невеликі, максимум помірні. На сході ймовірний мокрий сніг. Лише вранці на заході обійдеться без опадів, а сонячні прояснення очікуються на Закарпатті.

Відео дня

Західний вітер буде, за словами Наталки Діденко, рвучким. На заході та півночі України - до штормових поривів 15-20 м/с.

"Залишки льоду та старого снігу робитимуть підніжку і ногам, і колесам, місцями ожеледиця - обережно!" - попередила вона.

Вночі та вдень очікується 0...+5 градусів. На Закарпатті, у Чернівецькій області та на Одещині +4...+9 градусів; у східних областях та на північному сході від 1 морозу до 2 тепла.

У Києві 18 грудня очікується дощ, мряка, сильний західний вітер та висока температура повітря, +2...+5 градусів.

Поточний тиждень, за словами Наталки Діденко буде з відлигою - теплим та вогким.

Погода в Україні - прогноз на тиждень

За даними метеоролога Ігоря Кібальчича, на цьому тижні в Україні очікується відлига. Сніговий покрив суттєво зменшиться. Місцями, окрім північних областей та Карпатського регіону, сніг зійде повністю. На півдні та у Криму температура підійматиметься аж до +11...+12 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: