На США насувається потужний ураган" Саллі " / nhc.noaa.gov

Тропічний шторм "Саллі" посилився до урагану і наближається до узбережжя США.

Читайте такожТайфун "Хайшен" накрив Японію і Південну Корею (відео)

Зараз він знаходиться в 280 км на південний схід від міста Білоксі в штаті Міссісіпі і рухається в північно-західному напрямку зі швидкістю 9 км/год. Швидкість вітру оцінюється в 140 км/год, передає Stormnews з посиланням Національний центр США по стеженню за ураганами (NHC).

Через наближення урагану в штатах Луїзіана і Міссісіпі оголошено надзвичайний стан. У Луїзіані евакуюють населення в парафіях Орлеан (в тому числі і місті Новий Орлеан), Джефферсон, Плакемін і Сент-Чарльз, в Міссісіпі - в округах Хенкок, Харрісон і Джексон.

Очікується, що "Саллі" вийде на сушу 15 вересня в районі кордону Луїзіани і Міссісіпі. Попередження про ураган діє на частині узбережжя Луїзіани і всьому узбережжі Міссісіпі, попередження про тропічний шторм - на частині узбережжя Луїзіани, всьому узбережжі Алабами і на північному заході Флориди.

У цих районах очікується сильний вітер, штормовий нагін і проливні дощі, у деяких місцях може випасти до 61 см опадів, що призведе до серйозних повеней.

Урагани в світі

Кількість жертв урагану "Лора", який в кінці серпня накрив південь США, збільшилася до 18 осіб. 14 людей загинули в Луїзіані і четверо в Техасі. 

Жертвами урагану "Ісайяс" у США стали чотири людини. Проливні дощі призвели до повеней в декількох штатах. Від сильного вітру і торнадо постраждали будинки, повалено багато дерев.

Жертвами урагану " Ханна" у Мексиці стали чотири людини. Шестеро людей зникли безвісти.