У Нью-Делі забрудненість повітря досягла критичної позначки / скріншот

Верховний суд Індії зобов'язав владу міста Нью-Делі закрити офіси та навчальні заклади, а працівників та учнів перевести на дистанційку. Причиною тому став токсичний смог.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

В індійській столиці індекс якості повітря знаходиться на позначці 343. При цьому небезпечним для людини вважається показник 50. За словами вчених, дихати таким повітрям - це як викурювати до півсотні сигарет в день.

Читайте такожКліматологи розповіли, якою буде прийдешня зима в Україні (відео)Критичне забруднення атмосфери пов'язують з масовим спаленням стерні на полях після збору врожаю. Фермерам же буквально нікуди діватися, тому що прибирання полів обходиться дуже дорого.

Через брудне повітря жителі міста та околиць стали частіше звертатися до лікарів зі скаргами на проблеми з дихальною системою. Особливо небезпечний смог для дітей, він провокує у них астму та викликати кисневе голодування.

Як раніше повідомляв УНІАН, на півдні Індії та на Шрі-Ланці проливні дощі забрали життя понад 40 людей. За словами офіційних осіб, тисячі людей в низинних районах були переведені в безпечні місця. Школи і коледжі довелося закрити, а рух деяких поїздів призупинити.