В Україні найближчим часом зіпсується погода / фото ua.depositphotos.com

Найближчий тиждень принесе в Україну різку зміну погоди. На українців чекає різке похолодання і багато дощів. Погода почне змінюватися вже з вівторка, 14 вересня.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Тиждень в Україні розпочнеться з теплої та сонячної погоди. У більшості областей очікується +26°...+28°, на півдні - до +29°. Трохи прохолодніше буде в західних областях. Там стовпчики термометрів покажуть +21°...+25°.

Відео дня
Погода в Україні 13 Вересня / фото УНІАН

Погода почне змінюватися в Україні з вівторка, 14 вересня. У цей день із заходу до нас прийде дощі. Опади очікуються у Волинській, Рівненській, Житомирській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, а також в Івано-Франківській та Чернівецькій областях. На заході та півночі країни похолодає до +21°...+23°. На решті території все ще буде тепло і сухо, +25°...+29°.

Погода в Україні 14 вересня / фото УНІАН

У середу, 15 вересня, зниження температури вже торкнеться всіх регіонів України. У цей день практично по всій країні очікується +20°...+ 23°, однак на півдні буде тепліше, +25°...+28°.

Погода в Україні 15 Вересня / фото УНІАН

У четвер, 16 вересня, невеликі дощі можливі лише у Львівській області. Прохолодніше всього буде в північних областях, +18°...+22°. На заході, в центрі та на півдні буде +23°...+25°, на сході - до +22°.

Погода в Україні 16 вересня / фото УНІАН

Робочий тиждень в Україні завершиться дощами. 17 вересня вони очікуються в західних і місцями в північних областях. Також можливі грози. Температура буде в межах +20°...+25°, на півдні можливо до +26°.

Погода в Україні 17 вересня / фото УНІАН

А ось на вихідних, 18 і 19 вересня, погода в Україні різко зіпсується. І в суботу, і в неділю литимуть дощі. Також істотно знизиться температура, особливо - в західних областях. Там очікується похолодання до +11°...+14°.

Погода в Україні 18 вересня / фото УНІАН
Погода в Україні 19 Вересня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

13 Вересня - Купріянов день або Журавлине віче. З цього дня починали збирати журавлину.

14 вересня - Симеона Стовпника преподобного. Перша зустріч осені, проводи літа. З прийняттям християнства в Київській Русі в цей день починався новий рік. Це також був перший день осені. Якщо цей день ясний, то бабине літо буде теплим і сонячним. Павутини на Семенову осінь багато - осінь довга і ясна. Якщо гуси відлітають на насіння - чекай ранньої зими.

15 Вересня - день Федота і Руфіни, а також Момонтія Вівчарника. Червоний захід - за прикметами, скоро вдарять перші морози. Дощ іде 15 вересня - осінь буде сухою.

16 вересня - день Василини й Домни. Яка погода буде в цей день, така і буде в наступні два тижні.

17 вересня - ікони Божої Матері "Неопалима купина". Ікона Божої Матері під назвою "Неопалима купина" вважалася чудодійною, тому що вона оберігала будинок від пожежі. Тому і була колись особливо шанованою в наших краях, де майже все, що оточувало людей, було з дерева і легко горіло.

18 вересня - день Єлизавети провісниці. У лісі багато горобини - осінь буде дощова, а мало - суха. Чим тепліше вересень, тим пізніше прихід зими.

19 вересня - Чудо Архистратига Михаїла. У народі помітили, що з цього дня починається похолодання - Михайлівські морози. Тепло на Михайлів день - осінь буде довгою. Якщо на деревах 19 вересня з'явився іній, потрібно очікувати взимку рясного снігу.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: