В Україну йде похолодання / фото pixabay

В Україні найближчими днями очікується похолодання ночами. Зниження температури буде вже найближчої ночі. Трохи похолодає й у світлий час доби.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

У п'ятницю, 4 лютого, вдень по всій Україні температура буде близько нуля або трохи нижче. Лише на південному заході місцями повітря прогріється до +2°...+3°. А вночі найхолодніше буде на півночі країни - до -7°...-12°. На заході очікується -4°...-8°, у центральних областях-до -5°...-9°, на сході трохи тепліше - до -2°...-5°, а на півдні буде близько -5°. При цьому практично всі західні області будуть з опадами.

Відео дня
Погода в Україні 4 лютого / фото УНІАН

У суботу, 5 лютого, в Україні стане ще холодніше. 

Так, на сході вдень буде до -4°, а вночі стовпчики термометрів опустяться до -5°...-9°. На півночі вдень буде невеликий "плюс", крім Сумської області, а вночі найхолодніше буде на Чернігівщині - до -13°.

У центральних областях вночі теж похолодає до -7°...-10°, крім Вінницької області - там буде всього -3°. На півдні вдень до +1°...+4°, а вночі вдарить мороз до -5°...-7°.

А на заході в цей день помітно потеплішає. Вдень там буде від +1° до +5°, а вночі - до -2°. 

Погода в Україні 5 лютого / фото УНІАН

Наприкінці тижня потеплішає вже практично по всій Україні. Лише на сході затримаються нічні морози.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру, початок лютого в Україні буде без різких погодних змін, однак очікується невелике похолодання. Місцями температура впаде до -10° і навіть більше.

Вас також можуть зацікавити новини: