В Україні очікується нещадна спека / фото REUTERS

Цього тижня в Україну повернеться потужна спека. Водночас місцями очікуються грозові дощі.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

"Сильна спека та грозові дощі стануть головними метеорологічними подіями у нашій країні на найближчому тижні", - каже він.

Відео дня

За словами синоптика, до кінця першої декади липня на території нашої країни спостерігатимуться малоактивні процеси в атмосфері з переважанням місцевих повітряних мас. Поле атмосферного тиску очікується у розмитому стані, але поступово ближче до вихідних спостерігатиметься розвиток циклонічності над Чорним морем, за рахунок чого підвищиться ймовірність дощів у більшості областей.

Проте, за словами синоптика, найбільшу кількість опадів впродовж тижня слід очікувати у західних та північних регіонах України. Водночас, на сході та півдні посилиться надходження спекотного повітря з території країн Балканського півострова.

"Вдень стовпчики термометрів сягатимуть позначки +35 °С і навіть вище. Таким чином, очікується найпотужніша хвиля спеки з початку літа", - попередив він.

Нагадаємо, за прогнозом Ігоря Кібальчича, липень-2022 буде спекотним та з недостатньою кількістю дощів. За його прогнозом, на території України кількість опадів у липні очікується на 20-50% нижче за норму. Але в окремих пунктах внаслідок локальних грозових злив може випасти достатня кількість вологи. Температура повітря очікується вищою за норму практично по всій території країни, за винятком Криму. Відхилення прогнозується в межах +0,5…+1,5 °С.

Вас також можуть зацікавити новини: