До кінця тижня в Україні буде багато опадів / фото REUTERS

Цього тижня на українців чекають невеликі температурні "гойдалки" і багато опадів. Мокрий сніг і сніг очікуються практично кожен день, лише 1 лютого в країні буде домінувати суха погода і невелика хмарність. На півдні та сході традиційно буде найтепліше, а от на півночі вночі температура опускатиметься до -10°...-12°.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Прогноз погоди на 31 січня

Так, у понеділок вдень українців чекає температура від 0° до +2°, а на півдні - до +3°...+5°. На південному сході, а також у Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях буде хмарна погода з проясненнями. На решті ж території - похмуро, сніг.

Погода в Україні 31 січня / фото УНІАН

Прогноз погоди на 1 лютого

Лютий в Україні почнеться незначним зниженням температури. Вдень по всій країні буде -2°...+2°, а на півдні - до +6°. Вночі очікується від -1° до -4°, на півночі - до -5°...-8°. Опади відступлять - по всій Україні встановиться хмарна погода з проясненнями або невелика хмарність.

Погода в Україні 1 лютого / фото УНІАН

Прогноз погоди на 2 лютого

У середу, 2 лютого, опади повернуться в Україну. Найхолодніше буде на півночі та північному заході України: вдень -2°...+1°, а вночі - до -2°...-9°. Тут очікується сніг або мокрий сніг. Найтепліше буде на півдні, а також південному заході: вдень до +2°...+5°. Тут очікуються невеликі дощі. А в центрі та сході вдень температура коливатиметься від 0° до +2°. Тут також очікуються дощі або дощі зі снігом.

Погода в Україні 2 лютого / фото УНІАН

Прогноз погоди на 3 лютого

У четвер, 3 лютого, температура в Україні залишиться приблизно такою ж, як і в середу. Вдень у більшості областей -2°...+1°, на Сході та Півдні - до +2°...+3°. Опади у вигляді снігу або мокрого снігу очікуються скрізь, крім деяких центральних областей і південного сходу України.

Погода в Україні 3 лютого / фото УНІАН

Прогноз погоди на 4 лютого

Перед вихідними, 4 лютого, морози в Україні посиляться. Вночі очікується -6°...-12°, а вдень на півночі та в центрі України буде -3°...-6°, на заході -2°...+3°, на півдні та сході від -2° до 0°. Сніг і мокрий сніг в цей день очікується в західних і північних областях.

Погода в Україні 4 лютого / фото УНІАН

Прогноз погоди на 5 лютого

У суботу, 5 лютого, нічні морози трохи ослабнуть, максимально стовпчики термометрів опустяться до -8°...-11°. Вдень також трохи потеплішає. На півдні України знову буде до +3°...+5°, на сході -4°...-1°, на півночі та в центрі -4°...+2°, а на заході країни - до +1°...+4°.

Погода в Україні 5 лютого / фото УНІАН

Прогноз погоди на 6 лютого

Завершиться тиждень невеликим потеплінням. Сильних морозів не буде вже навіть вночі: максимум 0°...-2°. А вдень в Україні буде 0°...+2°, а на півдні та південному заході - до +2°...+5°. Сніг і мокрий сніг очікується на півночі та сході, а також у більшості західних і центральних областей.

Погода в Україні 6 лютого / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

31 січня - Афанасія і Кирила. На Афанасія Сонце опівдні - весна рання.

1 лютого - Макарій. Якщо в цей день погода ясна, то весна прийде рано. Якщо вночі в небі багато зірок - зима затримається. Також вважалося, що погода в цей день визначає погоду на весь лютий.

2 лютого - Юхимії. Якщо опівдні сонячно, то весна буде ранньою. Якщо заметіль - вся Масляна буде такою.

3 лютого - Максимів день. У цей день спостерігали за зорею. Якщо зоря ясна, то скоро прийдуть морози.

4 лютого - Тимофій-напівзимник. Про цей день говорили, що вже пройшла половина зими. Саме 4 лютого настають лютневі морози, в народі - тимофіївські морози.

5 лютого - якщо в цей день птахи сидять на снігу - до відлиги.

6 лютого - Ксенії-напівхлібниці (Аксіньї). Яка Аксінья, така буде і весна.

Слідкуйте за новинами погоди в Telegram-каналі Погода УНІАН.

Вас також можуть зацікавити новини: