15 жовтня в Україні почнуться дощі / фото Emilia Janiga, Pixabay

У неділю, 15 жовтня, в Україні очікується хмарна погода з проясненнями. Місцями пройдуть сильні дощі, здійметься вітер та похолоднішає. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

За даними синоптиків, у західних, вдень і в північних та місцями центральних областях пройдуть дощі. В Карпатському регіоні місцями очікуються значні дощі. На решті території збережеться погода без опадів.

Вітер буде південно-західний, у західних і північних областях вдень з переходом на північно-західний, 7-12 м/с. "У західній частині місцями пориви 15-20 м/с", - попереджають синоптики.

Відео дня

Температура у західних областях впродовж доби знизиться до 9-14°. На решті території вночі буде 8-13°, у південно-східній частині 5-10° тепла. Вдень у північних і більшості центральних областей очікується 13-18°, на решті території 18-23°, а на півдні Одещини повітря прогріється до 25°.

"В Карпатах вночі без опадів, вранці та вдень дощ, місцями значний; температура вночі та вдень 4-9° тепла", - повідомили в Укргідрометцентрі.

На Київщині 15 жовтня також очікується хмарна погода з проясненнями. Вночі без опадів, а вдень - дощ. Вітер буде південно-західний з переходом на північно-західний, його швидкість становитиме 7-12 м/с.

Температура вночі по області 8-13° тепла, вдень 13-18°. У Києві вночі буде 11-13° тепла, а вдень похолоднішає до 14-16°.

Погіршення погоди в Україні

У Закарпатській області на 15 та 16 жовтня оголосили І рівень небезпеки через ускладнення погоди. Синоптики попереджають про різке похолодання, значні дощі, сніг та мокрий сніг, а також сильний вітер.

Вас також можуть зацікавити новини: