REUTERS

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Джона Керрі з приводу виборів в Україні. "Я приєднуюся до президента Барака Обами в привітанні із успішними парламентськими виборами. Народ України висловився, і знову обрав шлях до демократії, реформ і європейської інтеграції", - зазначив він.

Читайте такожОбама привітав українців з успішними виборами

"Ми аплодуємо прихильності України до інклюзивного та прозорого політичного процесу, який зміцнює національну єдність. Ця прихильність вкрай необхідна для вирішення конфлікту на сході України та інших викликів, що стоять перед країною", - додав Джон Керрі.

Відео дня

Держсекретар підкреслив, що "зусилля уряду України сприяти широкому залученню виборців заслуговує високої оцінки - особливо у Криму, Донецькій та Луганській областях. Наполеглива робота заради надання альтернативних можливостей голосування, в тому числі внутрішньо переміщеним особам, є особливо цінним кроком по протидії заходам російської влади, яка окупує Крим, і підтримує сепаратистів у східній Україні, які спрямовані на недопущення реалізації виборцями своїх демократичних прав".

"Голосування 26 жовтня характеризувалося, в цілому, відсутністю насилля, дотриманням встановлених процедур і більш низьким рівнем виборчих порушень, ніж у минулі роки", - зазначив держсекретар США.

Джон Керрі підкреслив, що "США готові працювати з президентом України, новим урядом і Верховною Радою, щоб продовжити реформи і розвивати підзвітну судову систему з метою боротьби з корупцією, пошуку мирного вирішення конфлікту на сході і протидії окупації Криму".