Адвокат Януковича Віталій Сердюк / фото УНІАН

Колегія суддів Оболонського районного суду Києва, яка розглядає справу про вчинення екс-президентом Віктором Януковичем державної зради, знову відмовила його захисникам у повторному допиті нинішнього глави держави Петра Порошенка.

Як передає кореспондент УНІАН, суд продовжує розгляд клопотань адвокатів Януковича, які в основному стосуються або повторного допиту свідків, або допиту осіб, щодо яких суд відмовив у допиті раніше.

Читайте такожАзаров попросив суд допитати його у справі Януковича - адвокат

Відео дня

Зокрема, адвокати Януковича заявили про необхідність повторного допиту президента України Петра Порошенка. Захисники пояснювали це тим, що минулого разу їм не дали можливості поставити всі запитання.

Однак суд відмовив у допиті Порошенка з наступних мотивів: «По-перше, це клопотання цілком не обгрунтоване. По-друге, воно заявлене повторно без наведення додаткових мотивів. По-третє, суд вимушений вчергове вам нагадати, що під час допиту свідка Порошенка ви відмовилися ставити йому питання з предмету даного кримінального провадження, і допит був припинений».

Окрім того, суд повторно відмовив у допиті ряду осіб, зокрема, екс-міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, екс-міністра закордонних справ Німеччини Франк-Вальтера Штайнмаєра та ряду інших іноземних дипломатів.

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого президент Петро Порошенко через відеоконференцзв'язок свідчив у справі про держзраду Януковича. Допит тривав менш як годину.

Суддя Владислав Дев’ятко примусово перервав допит Порошенка і закрив судове засідання. Він не дав можливості адвокатам почути відповідь Порошенка на запитання про відпочинок на Мальдівах.

22 лютого суд відмовився задовольнити клопотання адвокатів про повторний допит як свідка Порошенка.