фото УНІАН

Постійний представник Сполучених Штатів Америки при Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Кей Бейлі Гатчінсон наголошує, що США підтримують набуття Україною членства в Альянсі у майбутньому.

Як передає кореспондент УНІАН, про це дипломат сказала під час дискусії на тему: "НАТО-Україна: партнерські дії задля миру в Європі" в рамках 11-го Київського безпекового форуму.

Читайте такожТурчинов назвав ядерне роззброєння України "історичною помилкою"

Відео дня

Вона заявила, що Річна національна програма співробітництва Україна-НАТО безсумнівно є наступним кроком у розвитку відносин між країною та Альянсом.

"Річна національна програма є хорошим інструментом для того, щоб Україна продовжувала досягати прогресу на шляху набуття членства в НАТО. Ми хочемо членства (України) в НАТО. Дозвольте мені запевнити вас, і я вважаю, що тепер, коли президент Порошенко затвердив Річну національну програму, - це буде дуже важливим наступним кроком", - наголосила посол.

Як повідомляв УНІАН, 28 березня президент України Петро Порошенко підписав указ «Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік».

Указом серед середньострокових цілей розвитку відносин з Альянсом визначено "забезпечення підготовки України до набуття членства в НАТО та отримання запрошення стосовно участі Києва у Плані дій щодо членства в НАТО".