Пентагон відзначив потенціал та проблеми українського ОПК/ фото turchynov.com

Заступник Міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Роберт Карем заявив, що Україна має один із найбільших та розвинутих в Європі оборонних комплексів і американські компанії бачать в ньому величезний потенціал, але відсутність прозорості, конкуренції та корпоративних стандартів не сприяють співробітництву.

Читайте такожЗаступник генсека НАТО Геттемюллер: вступ України до НАТО і ЄС – цілком реалістичні цілі

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час виступу на 11-му Київському безпековому форумі.

Відео дня

За словами Карема, попри те, що Україна веде боротьбу проти російської агресії на сході, надзвичайно важливою є внутрішня боротьба проти корупції.

«Комплексні реформи інституційного характеру та, зокрема, усіх корумпованих інституцій забезпечать довіру населення. За цієї причини США закликають подвоїти зусилля щодо сприяння верховенству права», - додав він.

«Успіх України залежить від сили антикорупційних інститутів таких як НАБУ, а також повністю незалежного антикорупційного суду, який відповідатиме рекомендаціям Венеціанської комісії», - зауважив Карем.

Також він зауважив, що «Україна має один із найбільших та розвинутих в Європі оборонних комплексів, американські компанії бачать величезний потенціал в Україні, але (в українському ОПК – УНІАН) часто не вистачає прозорості, конкуренції та корпоративних стандартів, що не заохочує та не сприяє промисловому співробітництву».

Карем підкреслив, що подолання корупції в Україні є питанням національної безпеки.