Луценко уточнив, що оприлюднить таку інформацію лише після підписання відповідних документів / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє про готовність на 90% документів для подання до Верховної Ради України на зняття недоторканності з 5 народних депутатів.

Про це генпрокурор сказав журналістам на брифінгу в прокуратурі Дніпропетровської області, який транслювався на сторінці речника ГПУ Андрія Лисенка у Facebook.

"У мене на столі п'ять матеріалів, в тому числі і зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щодо зняття депутатської недоторканності з ряду народних депутатів. Інформація про готовність таких документів відповідає дійсності на 90%", - заявив Луценко.

Відео дня

У цьому зв'язку він уточнив, що оприлюднить таку інформацію лише після підписання відповідних документів.

Читайте такожСавченко - не остання: Луценко запевнив, що в 2018 році направлять до суду справи по іншим депутатам без імунітетів

Генпрокурор висловлює переконання, що зібрані документи достатні для подання до парламенту на зняття депутатської недоторканності, але "юридичне управління Генеральної прокуратури має надати свій висновок, можливо внести технічні поправки в сам текст".

"Обставини, які я контролюю вже протягом напевно півроку – наприклад в Дніпропетровській області, дещо менше по інших областях, – з моєї точки зору чітко вказують на можливість походу до Верховної Ради", - сказав Луценко.

"Думаю, що цей час не за горами, але не сьогодні", - додав генпрокурор.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду України скасувати депутатську недоторканність із введенням рішення в дію з 1 січня 2020 року.