REUTERS

Володимир Путін визнав, що армія РФ блокувала місця дісклокаціі українських військових Криму, відзначивши, що "це факт, ми ніколи його не приховували". Хоча перед цим, в березні 2014 він стверджував, що це були "місцеві сили самооборони".

Таким чином, Путін публічно збрехав вже двічі: перший раз - коли заперечував участь армії РФ в анексії Криму, і тепер знову - коли це визнав, але заявив, що раніше ніколи цього не заперечував.

На сайті Кремля і зараз висять заяви Володимира Путіна, в яких по хронології можна прослідкувати, як він називає російських військових в Криму.

Читайте такожПутін порівняв анексований Крим з Косово

На початку березня, коли РФ розпочала анексію Криму, Володимир Путін називав "зелених чоловічків" місцевими силами оборони, а схожість їх форми з військовою формою Росії пояснював тим, що зараз в магазині можна придбати будь-яку військову форму. На пряме запитання журналіста, яке звучало так: "Це були російські військові?", Володимир Путін Відповів: "Це були місцеві сили самооборони".

А в оприлюдненому сьогодні інтерв'ю, яке Володимир Путін дав німецькому каналу ARD, він чітко заявив, що анексія Криму проходила за участі російських військових. В розмові він пояснив мету військової інтервенції на півострів. "Це факт, ми ніколи його не приховували. Наші збройні сили прямо скажемо  - блокували збройні сили України". За словами російського президента, це робилось для того, щоб була можливість провести референдум. 

Підкреслимо, що на незаконному референдумі ставилось питання про приєднання півострова до Росії.