ARMASIGHT Zeus 640 3-24x75 / facebook.com/backandalive

Зброю військові охрестили "Олею" і "Вікусею", повідомляє волонтер, координатор руху "Повернися живим" Віталій Дейнега.

"До появи дівчаток (гвинтівки - ред.) сепари ходили без касок і броні, спокійно тягали туди-сюди якісь ящики і речі на безпечній для СВД дистанції. Був випадок, коли наш снайпер намагався дістати сепаратиста з СВД. Після першого пострілу той повільно відійшов вліво, після другого вправо, а після третього показав «фак» і пішов", - переказує Дейнега історію одного з операторів нових гвинтівок.

Читайте такожПрограма лендлізу для України перебуває на розгляді в Конгресі США"В день приїзду «Вікусі» в термінал «ополчени» витягли гранатомет і не поспішаючи почали цілитися в бік наших позицій. Не поспішаючи виставляли, прицілювали і тут... Не вийшло у них загалом. Гранатомет залишився стояти без діла і операторів ... Тепер вони вже не ходять, а тільки бігають і дуже швидко. Добігають не завжди...", - цитує Дейнега снайпера.

Відео дня

За словами волонтера, оптичні приціли на цих гвинтівках дозволяють вести прицільний вогонь тільки вдень, тому він почав кампанію зі збору коштів на приціл ARMASIGHT Zeus 640 3-24x75 (30Hz), що працює і вночі.

"На даний момент на «Вікусі» і «Олі» стоять висококласні оптичні приціли, але працювати можна тільки вдень. Тут я не відкриваю жодних військових таємниць - сепари це зрозуміли вже давно, і я пропоную їх трохи здивувати найближчим часом", - написав він.