В Україні набув чинності закон про перейменування Високомобільних десантних військ на Десантно-штурмові / фото УНІАН

В Україні сьогодні, 26 травня, набув чинності закон про перейменування Високомобільних десантних військ Збройних сил України на Десантно-штурмові війська.

Закон про перейменування Високомобільних десантних військ ЗСУ в Десантно-штурмові війська 25 травня був опублікований в парламентській газеті "Голос України".

Таким чином, 26 травня закон офіційно набув чинності.

Відео дня

Відповідно до пояснювальної записки до закону, перейменування цього роду військ обумовлено окупацією збройними силами Росії частини території України, що спричинило негативне ставлення особового складу ЗСУ та ветеранів-десантників до абревіатури ВДВ (Високомобільні десантні війська), яка стала асоціюватися з російськими Повітряно-десантними військами (рос. абревіатура - ВДВ).

Читайте такожПрощавайте, ВДВ: в Україні з'являться Десантно-штурмові війська

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 5 квітня 2018 року ухвалила президентський закон про перейменування високомобільних десантних військ України в Десантно-штурмові війська. 23 травня, під час урочистостей з нагоди 100-річчя створення морської піхоти, які відбулися у Миколаєві, президент України Петро Порошенко підписав закон.