REUTERS

Жест російсько-австрійської оперної співачки Анни Нетребко у вигляді пожертвування 1 мільйона рублів на "мистецтво ДНР" і позування з Царьовим викликав негативну реакцію в Австрії, повідомляє Новое время.

Австрійський МЗС засудив фотографування співачки з "владою" і прапором так званої "Новоросії" і заявив, що воно є "проблематичним" і явно буде використано в пропагандистських цілях.

Фото: Олег Царев / facebook.com

Крім того, австрійська авіакомпанія Austrian Airlines, рекламним обличчям якої є співачка, не має наміру продовжувати контракт, який закінчився в листопаді.

Відео дня

"Анна Нетребко була рекламним партнером Austrian Airlines, контракт закінчився наприкінці листопада. Ми чітко відмежовуємося від крайніх політичних позицій і збройного насильства", - сказано в заяві авіакомпанії, передає ТСН.ua.

Сама Нетребко на своїй сторінці в Facebook написала, що пожертва грошей для Донбас Опери не є політичним актом: "Я просто хочу, щоб бойові дії закінчилися як можна швидше і хочу підтримати мистецтво і артистів під час жахливого конфлікту". При цьому чек на 1 мільйон рублів був переданий в руки екс-депутата Верховної ради України Олега Царьова.

Читайте такожЦарьов від імені "парламенту Новоросії" написав листа до Діда Мороза (документ)

За словами Нетребко, Царьов "був представлений" їй як єдиний чоловік, який може забезпечити безпечну доставку коштів оперному театру в Донецьку. А поява прапора було "незапланованою": "Я навіть не впізнала його і тільки пізніше зрозуміла, що це таке".

Австрійські ЗМІ пишуть, що Нетребко "намагається представити себе політично наївною".

Фото: Олег Царев / facebook.com