Президент Петро Порошенко заявляє, що вперше з часів Революції гідності Конституційний Суд України матиме можливість працювати в повному складі.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час спеціального пленарного засідання КСУ, в рамках якого відбулася урочиста церемонія складання присяги новопризначеними суддями суду Іриною Завгородньою та Олегом Первомайським.

"Я дуже тішуся, тому що зараз існує дуже конструктивна атмосфера всередині Конституційного Суду. І нові судді себе показали з найкращого боку", - сказав Порошенко і висловив переконання, що Завгородню та Первомайського "чекає та сама доля".

Президент привітав новопризначених суддів. "Вперше з часів Революції гідності Конституційний Суд нарешті буде мати можливість працювати в повному складі", - наголосив глава держави.

Читайте такожКСУ визнав конституційним президентський законопроект щодо зняття депутатської недоторканності

24 вересня новопризначені судді Конституційного суду України Ірина Завгородня та Олег Первомайський склали присягу. Після складення присяги його голова Станіслав Шевчук вручив новопризначеним суддям атрибути судді - мантію та нагрудний знак судді КСУ.

Як повідомляв УНІАН, 20 вересня Верховна Рада призначила Завгородню та Первомайського суддями КСУ. Кандидатура Завгородньої була подана "Блоком Петра Порошенка", а Первомайського - "Народним фронтом".