Серед авторів документа – депутати Рибчинський, Юрій Береза, Тетяна Чорновол / фото УНІАН

Ряд народних депутатів пропонують Верховній Раді просити Раду національної безпеки і оборони України безстроково позбавити звання "Народного артиста України" співаків Філіпа Кіркорова, Миколу Баскова, Таїсію Повалій, Ані Лорак та інших.

Про це йдеться в проекті постанови №9156 "Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", зареєстрованому в парламенті 3 жовтня.

Читайте такожНа Львівщині заборонили фільми, книги і пісні російською мовою

Відео дня

"Проектом Постанови пропонується звернутися до Ради національної безпеки і оборони України з пропозицією про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних осіб, а саме позбавити державних нагород України Таїсію Повалій, Ані Лорак, Світлану Лободу, Віталія Козловського, Володимира Бортка, Філіпа Кіркорова, Миколу Баскова", - сказано в документі.

Зазначається, що прийняття постанови сприятиме "попередженню антиукраїнських проявів серед діячів культури, мистецтва і шоу-бізнесу, а також стане логічним продовженням боротьби з сепаратизмом на всіх рівнях".

Раніше повідомлялося, що заслужений артист України Віталій Козловський заспівав на концерті в Москві 9 травня, присвяченому Дню перемоги.