Порошенко зазначив, що Росія боїться єдності та солідарності міжнародної спільноти з Україною / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко переконаний, що Москва боїться єдності та солідарності міжнародної спільноти з Україною у протидії російській агресії та боротьбі із захисту територіальної цілісності нашої держави.

Як передає прес-служба глави Української держави, про це Порошенко заявив під час зустрічі з віце-президентом Європейської Комісії з питань євро та соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг та Союзу ринків капіталу Валдісом Домбровскісом.

Читайте такожЕксперт спрогнозував реакцію Путіна на ймовірне закриття портів для російських кораблів

Відео дня

Порошенко та Домбровскіс обговорили проведення реформ в Україні та підтримку Євросоюзом євроатлантичного напрямку розвитку нашої країни.

Крім того, глава Української держави зазначив, що Росія боїться єдності та солідарності світу з Україною у протидії російській агресії та боротьбі із захисту нашої незалежності, територіальної цілісності.

«Для Путіна є нестерпним європейський успіх України. Це додаткова мотивація для нас бути більш рішучими в реформах, поверненні України в сім’ю європейських народів. Ми дуже цінуємо позицію Європейської комісії, віце-президента про те, що двері для України мають залишатись відкритими», - наголосив Порошенко.

Президент подякував за рішення про надання чергового траншу макрофінансової допомоги Україні.

«Це символізує підтримку України у важкі часи і сприятиме фінансовій стабільності. Це, а також майбутнє рішення МВФ, забезпечить додаткову впевненість інвесторам, які планують прийти в Україну», - сказав він.

«Це є визнанням прогресу України на шляху європейських трансформацій. Хочу підтвердити, що ми важко працюємо, щоб це відбулось. Ми виконали всі 6 умов з реформ для виділення першого траншу. Після оціночної місії, ЄС прийняв це рішення. Сьогодні ми обговорили наступні кроки, необхідні для другого траншу», - також наголосив Порошенко.

Глава держави повідомив, що під час переговорів обговорювалось питання імплементації Угоди про Асоціацію, що є потужним стимулом реформ.

«Україна рішуче налаштована просуватись далі в контексті порядку денного реформ. Як глава держави, я повністю відданий цій програмі реформ. Я пишаюсь бути лідером реформ і ми робимо все можливе, щоб впровадити їх якнайкраще», - сказав президент.

Порошенко також зазначив, що настав час встановити нові прагматичні цілі в стосунках між ЄС та Україною.

«За останній місяць, Україна висунула конкретні пропозиції щодо поглиблення секторальної співпраці в сферах цифрового ринку, енергетичного ринку, юстиції, свободи та безпеки. Ми віримо, що це можливо і розраховуємо на підтримку наших партнерів, бо успіх України – це успіх всього ЄС, всієї європейської родини», - додав президент.