Ілюстрація / REUTERS

Все, що було сказано військовополоненими моряками до того, як до них прийшов адвокат і почав з ними працювати - немає ніякого ні юридичного, ні політичного сенсу.

Про це під час прес-конференції повідомив адвокат Микола Полозов, передає "Прямий". 

Читайте такожУкраїнських військовополонених моряків захищатимуть кримські та російські адвокати – Денісова

Відео дня

"Після захоплення військовополонених моряків по відношенню до деяких з них співробітники ФСБ зняли відео, де моряки, очевидно, читають текст який їм надали. На той момент в них не було, навіть адвокатської допомоги. І навіть за російськими законама все, що було ними сказано в той момент, не повинно прийматись в суді, як доказ, якщо цей суд відбудеться", - сказав він.

Полозов відзначив, що моряків намагались дезінформувати після того, як їх захопили.

"Приходили до них різні люди в формі, без форми - давали підписувати якісь папери, записували на відео якісь звернення від них. Все це немає жодної юридичної сили. З того моменту як до військовополоненого моряка зайшов адвокат з нашої команди, з цього моменту його показання та його заяви мають силу і буде оцінюватись не тільки російським слідством, а й Україною та міжнародною спільнотою. І буде складуватись в рамках спільної стратегії. Все, що було ними сказано до того, як до них прийшов наш адвокат і почав з ними працювати - немає жодного ані юридичного, ані політичного сенсу", - додав Полозов.