Голосування за резолюцію ООН щодо Криму / Фото facebook.com/oleg.nikolenko.50

Генеральна асамблея ООН, підтримавши на своєму засіданні 18 грудня резолюцію щодо ситуації в окупованому Криму, знову збила російську пиху.

Про це у своєму дописі на Facebook 18 грудня написав лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

Читайте такожРосія усіляко намагалася зірвати ухвалення резолюції ГА ООН щодо мілітаризації Криму

Відео дня

"Учора російську пиху знову збито. Генеральна Асамблея ООН схвалила безпрецедентно жорстку резолюцію на підтримку України і з вимогою демілітаризації Криму. Прекрасна відповідь на вчорашні репліки Кремля про якісь "провокації" з українського боку", - підкреслив Яценюк.

"Цей важливий документ продовжує і розвиває корпус міжнародних документів з протидії агресії Росії, який наш уряд розпочав формувати зі схвалення історичної резолюції Генеральної Асамблеї ООН 24 березня 2014 року", - наголосив він.

Навіть така складна структура, як Всесвітня Організація, ясно каже Москві: "Не брешіть, припиніть нарощувати зброю, забирайтеся геть з України і нарешті заспокойтеся", - підкреслив лідер НФ.

Арсеній Яценюк висловив вдячність українським дипломатам та всім партнерам України за важливу новину.

"Пам’ятаймо про підтримку тих, хто виступив на користь резолюції. І не забуваймо тих, хто проголосував проти. Їм варто поспівчувати - вони голосували проти себе", - написав Арсеній Яценюк.

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня Генасамблея ООН підтримала проект резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів». Документ підтримали 66 країн, проти проголосували 19 країн, утрималися 72.

У резолюції висловлюється наполегливий заклик до Російської Федерації вивести її війська з окупованої української території Криму та припинити окупацію українських територій.

Також висловлена серйозна стурбованість щодо мілітаризації Криму Російською Федерацією як державою-окупантом.

Крім того, висловлюється «найсерйозніша стурбованість щодо небезпечного загострення напруженості та невиправданого застосування сили Російською Федерацією проти України, в тому числі проти трьох суден Військово-морських суден Збройних сил України 25 листопада 2018 року в Чорному морі». Країни-підписанти резолюції закликали РФ безумовно та негайно звільнити кораблі, екіпажі та техніку