Ілюстрація / REUTERS

В Європейському Союзі закликають владу Російської Федерації звільнити незаконно заарештованого 13 грудня у тимчасово окупованому Криму активіста Едема Бекірова.

Про це заявляє Представництво Євросоюзу у Twitter.

"Стан здоров’я кримськотатарського активіста Едема Бекірова, що був затриманий в незаконно анексованому Криму, знаходиться під загрозою. Він повинен бути негайно звільнений та йому повинна бути терміново надана медична допомога", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ заарештованого кримськотатарського активіста Бекірова критичний стан здоров’я - омбудсмен

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня кримськотатарського громадського активіста Бекірова російські силовики затримали на адмінкордоні з окупованим Кримом і вивезли в будівлю ФСБ в Сімферополі. Бекірова звинувачують у зберіганні, поширенні та транспортуванні більше 10 кілограмів тротилу і 190 бойових набоїв.

Дочка Бекірова Елеонора повідомила, що нещодавно її батькові зробили складну операцію на серці, тому вона стурбована його здоров'ям. Пізніше вона повідомила, що її батько перебуває у тяжкому стані, йому не надають медичну допомогу.

13 грудня так званий «суд» у Сімферополі обрав Бекірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого 2019 року.