Фото УНИАН

Про це свідчать дані швейцарського відділення банку HSBC про його клієнтів приблизно із 200 країн, повідомляють Ведомости.

"Колишній міністр оборони України з уряду Віктора Януковича Дмитро Саламатін, який тримав на рахунках в HSBC у 2006-2007 рр. $11,4 млн, занесений у списки як російський клієнт. Це тому, що своєю адресою він вказав будинок у найдорожчому селищі Москви - Срібному Бору, по сусідству з колишніми керівниками ФСБ", - повідомляє видання.

Читайте такожГПУ відкрила діло на екс-керівників Міноборони та Генштабу армії через службову недбалість

Відео дня

За даними Росреєстру, ділянка за адресою Центральний проїзд Срібного Бору, вул. 73, б. 8, належить його дружині Наталії Саламатіній.

Повідомляється також, що Саламатін перебрався з Росії в Україну у 1999 р. і отримав громадянство України у 2004 р. Від 2006 р. він був депутатом Верховної ради від Партії регіонів Віктора Януковича, у 2010 р. очолював українську держкомпанію з експорту та імпорту продукції та послуг військового призначення, а у 2011 р. - «Укроборонпром». З лютого по грудень 2012 р. Саламатін був міністром оборони України, а потім - радником Януковича. Депутати Верховної ради звинувачували Саламатіна у зв'язках із російськими спецслужбами.

Нагадаємо, в квітні минулого року УНІАН повідомляв, що ЄС заморозив рахунки Арбузова, Клименка, Ставицького та Іванющенка.