“За” документ віддали голоси 103 парламентарів / фото УНІАН

Парламентська асамблея Ради Європи висловила підтримку пропозиції Німеччини і Франції щодо моніторингу іноземними фахівцями ситуації в Керченській протоці.

Відповідну резолюцію «Загострення напруження довкола Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці» ухвалили на зимовій сесії ПАРЄ у Стразбурзі, яку транслювали на сайті Асамблеї.

“За” документ віддали голоси 103 парламентарів, “проти” 3, “утрималися” 16.

Відео дня

Читайте такожКомітет ПАРЄ підтримав поправку щодо застосування Женевської конвенції до полонених моряків

«Асамблея підтримує пропозицію, зроблену Німеччиною і Францією, що спостерігачі з третьої країни здійснюють спостереження за проходженням суден та забезпеченням свободи судноплавства в Керченській протоці», - йдеться у резолюції.

У документі висловлюється підтримка пропозиції Європейського парламенту про те, що мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, який поширюється на усю територію України, в тому числі на територіальні води, має включати «новий район напруження в Азовському морі та довкола нього».

Також Асамблея закликає держави-члени Ради Європи зробити все можливе, аби уникнути подальшого загострення насильства з потенційно небезпечними наслідками для безпеки в усьому регіоні.