Правозахисник Гришин продемонстрував постанову про оголошення у розшук Михайла Прасола

Прокурор Запорізької обласної прокуратури Валерій Романов незаконно оголосив у розшук голову фракції УКРОП, депутата Запорізької міської ради, керівника виборчого штабу кандидата у президенти Олександра Шевченка у Запоріжжі Михайла Прасола.

Про це під час прямого ефіру на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заявив голова фракції УКРОП у Запорізькій обласній раді, правозахисник Ярослав Гришин.

Cпільно з Михайлом Прасолом він назвав такі дії з боку керівника облпрокуратури Валерія Романова політичним переслідуванням депутата-укропівця. За словами Ярослава Гришина, це спроба з боку облпрокурора заблокувати депутатську та партійну діяльність Михайла Прасола.

Відео дня

«Як відомо, тривалий час ми з моїм другом Михайлом Прасолом активно ведемо правозахисну діяльність. Зокрема, до нас звертаються сотні містян зі скаргами на незаконну діяльність прокурора Запорізької області. Пан Романов ухилявся від наших депутатських прийомів, від будь-яких відповідей на наші депутатські запити, і взагалі невідомо, де перебував два місяці. Судячи з усього, він не придумав нічого кращого, ніж заблокувати повністю, на його думку, нашу передвиборчу роботу. Адже разом із Михайлом Прасолом ми є довіреними особами кандидата у президенти від УКРОПу Олександра Шевченка в Запорізькій області», – зауважив Ярослав Гришин.

Правозахисник продемонстрував постанову ГУ НП в Запорізькій області про оголошення у розшук Михайла Прасола.

«Підписувати такий папірець – юридичний нонсенс і правовий абсурд. Михайло постійно веде активну політичну діяльність на сесіях, депутатських комісіях та прийомах громадян. Як його можна розшукувати? Нема нічого легше, ніж знайти його в Запоріжжі. Його знаходять тисячі запоріжців, але не прокурор області Романов», – підкреслив Ярослав Гришин.

Також він додав, що в середу, 30 січня, на сесії Запорізької міської ради Михайло Прасол обов’язково наведе факти діяльності Валерія Романова, який знищив систему правоохоронних органів у області.

Також Михайло Прасол подав на розгляд сесії проект рішення про висловлення недовіри прокурору Запорізької області.

Як зазначив укропівець, рівень злочинності в Запорізькій області підвищується, і зараз регіон посідає перше місце за цим показником. Водночас за період діяльності Валерія Романова на посаді керівника обласної прокуратури за його наказами звільнено 83 професійних працівники, що становить третину від загального складу. Про це йдеться в листі прокуратури Запорізької області № 11-223-17 від 06.06.2018.

Інформацію щодо зловживання з боку прокурора Запорізької області службовим становищем Михайло Прасол виклав у депутатському зверненні і спрямував до Генеральної Прокуратури України та НАБУ.

Як відомо, Валерій Романов працював у правоохоронних органах. Прокурором Запорізької області призначений у жовтні 2016 року. За останні кілька років змінив шість місць роботи. Був слідчим прокуратури в Миколаєві, заступником прокурора в Кіровоградській області, очолював Дніпропетровську прокуратуру. До переходу в Запоріжжя був заступником прокурора Харківської області.