Журналісти стверджують, що Петро Порошенко, попри низькі рейтинги та шанси, за будь-яку ціну хоче купити собі вихід до другого туру виборів.

Він нібито саме для цього запустив проект з відбору агітаторів, які спочатку проводили  соцопитування між сусідами про їхні уподобання на виборах, а зараз збирають підписи за ЄС та НАТО. За таку роботу штаби платять людям по 1 тисячі гривень, хоча розкрадають на кожному агітаторі майже 4, йдеться в сюжеті "Грошей".

Читайте такожВибори президента-2019: в Україні сьогодні стартувала виборча кампанія

Та у Порошенка вигадали, як ще спробувати підкупити виборців, кажуть журналісти: пропонують видавати субчидії на оплату комуналки у готівковій формі. Тобто за місяць перед виборами всі субсидіанти мають отримати від держави приблизно тисячу на оплату ЖКП.

Цю монетизацію субсидій експерти вже назвали "Петровою тисячею", якою влада нібито хоче банально підкупити українців перед виборами. Вони наголошують, що уряд бере з бюджету приблизно мільярд гривень й робить громадянам такий "подарунок".

Аналітики прогнозують, що внаслідок такого рішення інфляція в Україні в 2019 році буде значно вищою, ніж 5%, про які говорить НБУ.

Як повідомляв УНІАН, в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона буде проходити у три етапи: перший етап розпочався 1 січня 2019 року, і буде поширюватися на тих громадян, які будуть звертатися за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації мають бути залучені громадяни, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.