Активісти з банером / фото facebook.com/anton.ohaiogodzaimas

Активісти влаштували зустріч делегатам з'їзду, який, ймовірно, висуне кандидатуру Петра Порошенка в президенти України.

Таким чином вони привертають увагу до перебування у партії "Блоку Петра Порошенка" голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва і його заступника Євгена Ріщука. Активісти вважають, що вони співпрацюють з підозрюваним в організації вбивства радника міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк. 

Раніше стало відомо, що президент України Петро Порошенко у вівторок, 29 січня, візьме участь у форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», на якому, ймовірно, заявить про намір переобратися на пост президента України.

Відео дня

Як повідомили УНІАН У прес-службі глави Української держави, захід розпочнеться о 14.00. Форум буде проведено у Міжнародному виставковому центрі в Києві.

«У вівторок, 29 січня, президент України Петро Порошенко візьме участь у форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, раніше представник президента у Верховній Раді, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Луценко в інтерв'ю телеканалу «Прямий» заявила, що висування нинішнього глави держави кандидатом на пост президента України на чергових виборах відбудеться 29 січня.

28 січня на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Гандзюк та інших громадських активістів батько вбитої активістки Віктор Гандзюк заявив, що у Генеральній прокуратурі, Міністерстві внутрішніх справ і Службі безпеки України знають замовників вбивства його доньки. «Замовників знає генпрокурор Луценко. Замовників знають в СБУ. Я впевнений, що замовників від самого початку знали і в МВС. Знали і мовчали. І тепер мовчать», - сказав він.

«Зараз офіційно оголошено в розшук організатора вбивства, кримінального авторитета Москаленка, який пішов на це вбивство не просто так, який пішов на це вбивство не з вулиці. Він пішов на це з будівлі Херсонської обласної державної адміністрації, де тісно співпрацював з конкретними людьми, для яких виконував конкретні завдання», - додав батько Гандзюк.

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Гандзюк. Жінку з хімічним опіком понад 30% тіла госпіталізували. Гандзюк перебувала на лікуванні в Київському міському опіковому центрі.

Поліція кваліфікувала напад на чиновницю як замах на вбивство, вчинений з особливою жорстокістю. За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк були затримані шестеро осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколу Новікова - у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину. Під вартою утримують Сергія Торбіна і Микиту Грабчука, решті - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову - суд обрав запобіжні заходи у вигляді цілодобових домашніх арештів.

4 листопада Гандзюк померла.

5 листопада у прес-службі МВС повідомили, що поліція передала справу щодо виконавців нападу на Гандзюк до СБУ, яка займається розслідуванням щодо встановлення замовників злочину.

Читайте такожГолова Херсонщини відкинув підозру: батьком Гандзюк маніпулюють

5 листопада у ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному у замовленні злочину Торбіну нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука. Сам Паламарчук назвав «маячнею» звинувачення у його можливій причетності до замаху на активістку. Він також заявив, що звільнив Павловського.

12 листопада суд до 3 грудня арештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється у співучасті у вбивстві Гандзюк.

23 листопада у прес-службі Херсонської обласної ради, коментуючи заяви окремих ЗМІ про те, що голова облради Владислав Мангер є підозрюваним у справі Гандзюк і втік з України, поінформували, що Мангер проходить у справі як свідок і перебував у відпустці. 26 листопада у прес-службі облради повідомили, що Мангер вийшов з відпустки.

3 грудня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідство встановило всіх замовників вбивства Гандзюк.

4 грудня Луценко заявив, що у справі про вбивство громадської активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, який відомий у кримінальному світі за прізвиськом Москал-молодший. За словами Луценка, Левін достроково вийшов з в’язниці за «законом Савченко».

21 січня 2019 року у СБУ заявили, що Левіна було оголошено у міжнародний розшук ще 10 грудня 2018 року.