Клімкін заявив, що Україна буде добиватися від Британії пом’якшення візового режиму \ УНІАН

Україна не планує запроваджувати візи для британських громадян після виходу Великобританії з Євросоюзу. Також Київ хоче домогтися пом’якшення візового режиму для українців, які подорожують до Британії.

Читайте такожЄврокомісія ухвалила звіт щодо безвізу: Україна має вжити невідкладних заходів

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв’ю "Голосу Америки". Клімкін зазначив, що британські візові вимоги до українців досі не стали предметом перегляду, хоча представники Києва та Лондона вже активно працюють над проектом угоди про торговельні відносини.

Відео дня

Процес “Брекзиту”, хоч і є приводом для переформатування відносин і зближення між Британією та Україною, проте не створює сприятливіших умов для пом’якшення візового режиму. “Ми прекрасно розуміємо занепокоєння, оскільки сама дискусія стосовно “Брекзиту” була започаткована міграційними проблемами, тобто сприйняттям усередині Британії”, - сказав Павло Клімкін, натякаючи на небажання британських політиків вести розмови про полегшення в'їзду іноземців до Великобританії.

“Ми розуміємо певну чутливість наших друзів, але тим не менше цього досягнемо. Може не завтра, але в найближчій перспективі серйозні розмови почнуться”, - сказав Павло Клімкін.

Зараз британці, можуть вільно відвідувати Україну з короткотерміновими поїздками, але українським громадянам для в'їзду в Британію, на відміну від більшості країн Європи, потрібні візи, отримання яких передбачає значну оплату.

Посол України у Великобританії Наталія Галібаренко раніше повідомляла, що отримувала скарги від українців на труднощі при отриманні британських віз.

Чільний представник британського зовнішньополітичного відомства Алан Дункан також визнавав, що українці мають підстави для невдоволення.

Українські посадовці тепер припускають, що стосовно Великобританії Київ найімовірніше запровадить візові правила подібні до тих, що діють для громадян США та Канади, які також можуть відвідувати Україну вільно.