Василь Небензя / REUTERS

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя висловив відкриту підтримку лідера проросійської організації «Український вибір - право народу» та голови політради партії «Опозиційна платформа - за життя» Віктора Медведчука на засіданні Ради безпеки ООН.

Про це російський посол заявив на засіданні Радбезу ООН з нагоди четвертої річниці з дня підписання Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод.

"Сьогодні, ми, на жаль, з повною підставою знову можемо казати про те, що Мінські домовленості Київ послідовно і свідомо не виконує і саботує. А наші Західні партнери всі його протиправні дії покривають", - заявив Небензя.

Відео дня

Читайте такожКремль занепокоївся через кримінальну справу проти Медведчука

"Найкращою ілюстрацією цієї ситуації є той факт, що 5 лютого Генпрокуратура України оголосила про початок кримінального переслідування одного з лідерів української опозиції Медведчука, що висунув свою кандидатуру на майбутніх 31 березня президентських виборах", - заявив посол РФ.

Як відомо, Медведчук особисто не подавав документи у Центральну виборчу комісію для реєстрації кандидатом у президенти України.

"Причина такого переслідування - його заклик до прописаного в Мінському комплексі заходів прямого діалогу Києва з Донбасом і надання регіону особливого статусу у складі України. Іншими словами - виконання Мінських домовленостей в Україні сьогодні прирівнюється до державної зради й карається кримінальним переслідуванням", - додав представник Росії.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо Медведчука за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України і в державній зраді. У ГПУ звернули увагу на заяву Медведчука про необхідність створення так званого «автономного регіону Донбас» з формуванням власних парламенту і уряду.