Геращенко розповіла про сьогоднішнє 103-те засідання ТКГ у Мінську / фото УНІАН

Українська сторона на переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську закликала Російську Федерацію негайно звільнити Дебальцеве і усю окуповану українську територію.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко у соціальній мережі Facebook.

Вона заявила, що сьогоднішнє 103-те засідання ТКГ у Мінську пройшло під знаком дебатів в Раді Безпеки ООН, які відбулися 12 лютого.

Відео дня

Читайте такожГеращенко: "Мирний план" щодо Донбасу – це самодіяльність Сайдіка

"Українські представники в ТКГ і всіх підгрупах нагадали, що під час дебатів в Радбезі Росію назвали тим, ким вона є - агресором і окупантом, і поклали на неї повну відповідальність за невиконання Мінських угод, за порушення режиму тиші, блокування гуманітарних і безпекових питань і звільнення заручників", - зазначила Геращенко.

"На ТКГ українська сторона нагадала, що РФ несе повну відповідальність за зрив Мінських угод 4 роки тому, захоплення Дебальцевого і жорстокий розстріл сотень українців - цивільних і військових", - наголосила представник України.

"Росія має піти з Дебальцевого, зрештою, з усієї української території, вивести війська і техніку, й негайно скасувати "результати псевдовиборів в "республіках", - заявила Геращенко.

Водночас, вона стверджує, що представники РФ на міжнародних майданчиках як у Нью-Йорку на Раді безпеки ООН, так і в Мінську на ТКГ "поводяться як гопники з пітерської подворотні" й повторюють про "нас там нєт".