ФСБ на окупованих територіях переслідує активістів / фото inforesist.org

Голова Служба безпеки України Василь Грицак заявляє, що за час окупації Криму ФСБ Росії порушила кримінальні справи щодо понад 130 кримськотатарських активістів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час брифінгу.

"Кожного дня ми чуємо про затримання по всій Росії, а також на окупованих територіях Донецька і Луганська великої кількості активістів, в тому числі, релігійних активістів. Про переслідування християнських та інших течій. Зокрема, свідків Єгови, баптистів, п'ятдесятників, харизматів та інших, а також мусульманських громад на території окупованого Криму", - зазначив Грицак.

Відео дня

Читайте такожНапади на культові споруди "УПЦ МП" організовувались з ОРДЛО, а узгоджувались у Ростові – СБУ

Водночас, підкреслив він, головною "мішенню" нині є новостворена Православна церква України.

"Крім цього, надзвичайно великих гонінь, в тому числі, за релігійні переконання, зазнають і кримські татари, які не визнають легітимності російської окупаційної влади з 2014 року. З 2014 року ФСБ Російської Федерації порушила кримінальні справи щодо понад 130 кримськотатарських активістів", - зауважив голова СБУ.

За словами Грицака, на сьогодні на окупованих територіях Донбасу закрито усі 40 колишніх парафій УПЦ Київського патріархату.

"Майже всі священнослужителі змушені були виїхати на підконтрольні українській владі території, в першу чергу, через побоювання щодо власної безпеки", - додав він.