Віктор Янукович / REUTERS

Апеляційну скаргу на рішення суду про визнання екс-президента Віктора Януковича винним у державній зраді подав адвокат з Центру надання вторинної безоплатної правової допомоги Юрій Рябовол.

Про це УНІАН повідомила прес-секретар Оболонського районного суду Києва Інна Свинаренко.

За її словами, у своїй скарзі, що надійшла до Оболонського райсуду 18 лютого, Рябовол просить скасувати вирок у повному обсязі та визнати Януковича невинним по всіх статтях обвинувачення з підстав норм як матеріального, так і процесуального права. Тобто, на думку Рябовола, Янукович не вчиняв інкримінованих йому злочинів, а також судове слідство було проведено з порушенням процедури.

Відео дня

Читайте такожРозгляд справи Небесної сотні затягнеться щонайменше на рік – представник президента у ВР

Також прес-секретар зазначила, що термін подання апеляційних скарг на вирок Януковичу спливає 25 лютого, тобто інші адвокати Януковича також мають час до 25 лютого подати свої скарги на рішення Оболонського суду, і лише після 25 лютого Оболонський суд передасть судову справу до Київського апеляційного суду.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років позбавлення волі. Суд визнав його винним у вчиненні держзради та підготовці і розв’язуванні агресивної війни.

Разом з тим, суд виправдав Януковича за ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу у зв’язку з недоведеністю у діях обвинувачуваного складу кримінального правопорушення.

Строк покарання Януковича обраховуватиметься з моменту його затримання.

Також суд постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати на проведення експертиз у сумі 98 тис. 561 грн.

Сьогодні, 19 лютого, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила журналістам, що захист Януковича подав апеляцію на рішення суду про визнання його винним у держзраді.