На Мангера вдягнули браслет, йому можна пересуватись лише у межах Херсона / УНІАН

Правоохоронці вдягнули електронний браслет голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, який підозрюється в організації жорстокого вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Читайте такожСБУ: Мангер, підозрюваний у справі Гандзюк, намагається дискредитувати Службу безпеки

Про це повідомила «Українська правда», посилаючись на прес-секретаря Нацполіції Ярослава Тракала.

Відео дня

"Відповідно до ухвали суду, яка надійшла до поліції Херсонської області, цей громадянин відпущений під заставу з обов'язковим носінням електронного засобу контролю. В субботу (16 лютого – ред.) у присутності слідчого такий електронний браслет був на нього одягнутий", - розповів посадовець.

Представник поліції додав, що пересування Мангеру дозволено лише по місту, а виїзд за межі Херсона можливий лише з дозволу слідчого СБУ, яка проводить досудове розслідування у справі.

Раніше повідомлялось, що Генпрокуратура оскаржила рішення суду щодо запобіжного заходу Мангеру. 15 лютого суд постановив взяти під варту Мангера до 3 березня з можливістю вийти під заставу у 2 млн 497 тис. грн. Цього ж дня Мангер вийшов із СІЗО.

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя Гандзюк. Жінку з хімічними опіками більш як 30% тіла госпіталізували. 4 листопада вона померла.

За підозрою в участі або співучасті у замаху на вбивство Гандзюк було затримано шість осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколу Новікова - через відсутність в його діях складу злочину. Під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, іншим - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

5 листопада в ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука. 12 листопада суд заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється в співучасті у вбивстві Гандзюк. 4 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, відомому у кримінальному світі на прізвисько «Москаль-молодший». За словами генпрокурора, Левін достроково вийшов із в'язниці за «законом Савченко». 10 грудня, за даними СБУ, Олексія Левіна було оголошено в міжнародний розшук.

11 лютого 2019 року Луценко повідомив, що Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк. Мангер підозрюється в організації вбивства, тобто умисного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб, тобто в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.27, п.4, п.6, п.11, п.12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України.

13 лютого прокурори в суді повідомили, що Мангер звинувачується також за ст.258 КК «Теракт», цей злочин підслідний СБУ.