Ілюстрація / REUTERS

Президент Петро Порошенко заявляє, що Росія окупувала 44 тис. кв. км, що становить 7% території України, російська агресія вбила 13 тис. осіб та ще понад 28 тис. поранено.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко заявив під час виступу на дебатах Генеральної асамблеї ООН щодо ситуація на тимчасово окупованих територіях України.

«В результаті 44 тис. кв. км або 7% території України, включно з Кримом та східними районами Донецької і Луганської областей, наразі окуповані», - наголосив глава держави.

Відео дня

Читайте такожОкупація Донбасу і Криму коштувала Україні майже 20% ВВП - віце-прем'єр

«Збройна агресія Росії забрала життя 13 тис. осіб і більше 28 тис. осіб зазнали поранень. І ця цифра включає також 298 пасажирів рейсу МН17, який був збитий у липні 2014 року російськими військовими з ракетної системи БУК», - додав Порошенко.

За його словами, більше 1,8 млн жителів Криму і Донбасу були змушені залишити свої домівки внаслідок російської агресії та окупації.

«Колись мирне життя людей у цих регіонах перетворилося на жах, позначений страхом і терором», - наголосив президент.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко сьогодні, 20 лютого, в ході робочого візиту до США взяв участь в роботі Генеральної асамблеї ООН, де вперше в історії цієї організації відбувалися пленарні дебати з нового пункту порядку денного: «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України».