Сергій Лавров / REUTERS

Міністр закордонних справ Росії Лавров назвав президента України Петра Порошенка «провокатором» і пообіцяв «дати по руках» у разі спроби пройти «разом з НАТО» в Керченській протоці.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це Лавров сказав на зустрічі з представниками Асоціації європейського бізнесу.

Він заявив, що «президент Порошенко і його команда» не хочуть врегулювання на Донбасі, а хочуть лише «нагнітати і загострювати обстановку».

Відео дня

Читайте також33 європейські країни зазивали усі держави ООН покарати РФ санкціями за окупацію Криму

«Вони готують черговий прорив (з Чорного моря в Азовське - УНІАН) – так само з порушенням проходження цієї складної акваторії», - переконаний Лавров.

За його словами, у вересні 2018 року два військово-морських катери з виконанням усіх процедур пройшли, запросивши лоцмана, їх провели і побажали «щасливої дороги в Азовському морі».

«Тепер вони готують чергову незаконну спробу прориву без будь-яких запитів, без дотримання заходів безпеки, без лоцмана. Причому опитують, як мені сказали, країни НАТО із запрошенням направити своїх представників на ці кораблі для того, щоб разом з НАТО прориватися через Керченську протоку», - стверджує Лавров.

«Знаєте, якщо такий провокатор не отримує по руках, то я взагалі не розумію, як він (президент України) користується рукостисканням у західному світі», - наголосив він.

Раніше президент України Петро Порошенко наголосив, що Україна буде відстоювати своє право вільного проходу через Керченську протоку.