Холодницький проігнорував засідання антикорупційного комітету  / фото УНІАН

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький не прийшов на засідання Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, де розглядається питання про оборудки у оборонній сфері.

Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні Комітету розглядається інформація, оприлюднена проектом «Наші гроші з Денисом Бігусом», щодо масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Перший заступник голови Комітету Юрій Савчук зазначив, що Холодницький не прибув на засідання Комітету і зачитав відповідь від нього.

Відео дня

У відповіді Холодницького щодо участі у Комітеті йдеться про те, що 26 лютого за оприлюдненими у журналістському розслідуванні фактами САП внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.

Читайте такожСкандальне розслідування про розкрадання в "оборонці": Луценко назвав суму вже встановлених збитків

«Є ще інформація цікава, що у 2018 році до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів в ході поставки ДП «Львівський бронетанковий завод» двигунів для бронетехніки Центрального бронетанкового управління Збройних сил України, що заподіяло збитків на суму понад 14 млн грн», - сказав Савчук і додав, що наразі триває судовий розгляд у цій справі.

Крім того, додав він, у «інших десяти кримінальних провадженнях» детективами Національного антикорупційного бюро проводиться досудове розслідування за фактами «незаконного бронювання та відчуження 20 двигунів УТД-20», завищення цін при імпортуванні БМП-1, щодо закупівлі комплектуючих для вертольотів Мі-24 та інше.

«Одночасно, у зв’язку з негайним необхідним вирішенням організації питань діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, в тому числі, щодо процесуального керівництва у кримінальному провадженні за ст.368-2 КК України (Незаконне збагачення), та заздалегідь запланованих заходів, взяти участь у засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції 27 лютого не видається можливим», - зачитав представник Комітету лист Холодницького і додав, що він «дійсно зайнятий».