Ілюстрація / REUTERS

Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання у Збройних силах України та підриву обороноздатності держави в період з 2004 по 2017 рік Іван Вінник не виключає розробки законопроекту про реформування "Укроборонпрому".

Читайте такожРозкрадання в оборонці: у НАБУ назвали "безпідставними" звинувачення в покриванні корупційних схем

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Відео дня

"Комісія, напевно, буде виходити на якесь рішення, можливо, у вигляді законопроекту по реформуванню концерну "Укроборонпром". Тут ніякої інтриги нема: це зобов’язання взяла на себе Україна, ухваливши закон про національну безпеку. Ми маємо розформувати концерн "Укроборонпром", передати управління державними оборонними підприємствами центральному органу виконавчої влади в системі Кабінету міністрів", - наголосив Вінник.

На його думку, необхідно знищити ризики корупції, які виникають у зв’язку з тим, що "суб’єкт господарювання, яким є "Укроборонпром", одночасно виконує регуляторну функцію у сфері безпеки та оборони, у сфері оборонно-промислового комплексу".

За словами Вінника, вже є напрацювання по внесенню змін до закону про охорону державної таємниці, що дозволить знизити рівень секретності закупівель за державним оборонним замовленням.