Вілкул живе з жінкою-мільйонеркою, стверджують журналісти / фото opposition.com.ua

Кандидат у президенти України, заступник голови фракції «Оппоблоку» у раді Олександр Вілкул не вносить у декларації цивільну дружину, яка володіє майном вартістю близько мільйона доларів.

Читайте такожВ КВУ заявляють, що третина кандидатів досі не відкрили свої виборчі фонди

Відповідну інформацію оприлюднив у своєму відеоблозі журналіст Bihus.info Антон Столяров. За його інформацією, у декларації Вілкула немає й інших фактів - користування автомобілем компанії Ріната Ахметова, а також мотоциклами та будинком колишньої тещі.

Зазначається, що в січні минулого року НАБУ відкрило кримінальну справу за підозрою народного депутата Вілкула у недостовірному декларуванні.

Імовірну співмешканку Вілкула звати Марія Ляшенко. Детективи з’ясували, що у 2014-2017 роках вони регулярно здійснювали спільні поїздки за кордон, зокрема на її автомобілі Range Rover. До того ж кермував ним сам Олександр Вілкул. У своєму коментарі Bihus.Info депутат визнав, що дійсно знайомий з цією жінкою, але факт стосунків заперечує.

Згідно з реєстром транспортних засобів, окрім Range Rover, 30-річна Марія Ляшенко володіє ще одним позашляховиком Jeep Grand Cherokee. Також на неї оформлені два будинки у елітному котеджному містечку “Золоті ключі” поблизу Дніпра площею 119 і 241 кв. м. Загальна вартість усього цього майна складає близько півмільйона доларів.

Крім того, влітку 2018 року Марія Ляшенко придбала 187-метрову квартиру у центрі столиці. Ціни на подібні помешкання залежно від ремонту коливаються в межах від 400 до 600 тисяч доларів.

bihus.info

За матеріалами справи, сам Вілкул користувався 380-метровим будинком у Козині, записаним на його колишню тещу Марію Кондратюк. Вона придбала його у 2006 році, коли зять вперше обрався до Ради.

Bihus.info

На колишню тещу депутата оформлені також автомобіль Lexus GX 460 і два байки Honda GL 1800 і Harley Davidson FLSTFB. Саме за кермом цього Harley у 2013 році Вілкул приїжджав на музичний фестиваль “The Best City” у Дніпрі.

У користуванні Олександра Вілкула був помічений також Range Rover, записаний на ПрАТ “Центральний гірничо-збагачувальний комбінат” Ріната Ахметова. Саме Ахметову приписують фінансування “Опозиційного блоку”.

Наприкінці грудня 2018 року НАБУ закрило справу за підозрою нардепа у декларуванні недостовірної інформації за відсутністю складу злочину. Проте на початку лютого розслідування було поновлене Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.