Дмитро Пєсков / REUTERS

У Кремлі заявили, що при чинному президенті України Петру Порошенку відносини між Україною і РФ не покращаться і чекають приходу «президента миру».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожПорошенко різко відповів на слова Путіна: не збирається "варити кашу" з ним (відео)

Відео дня

«Президент, вчора перебуваючи в Криму, досить вичерпно охарактеризував своє ставлення до перспектив вибудовування хоч якихось відносин з нинішнім керівництвом України - це було зроблено красномовно і не потребує доповнень», - сказав Пєсков.

На запитання, чи є серед кандидатів у президенти України людина, при якій відносини між Україною і РФ могли б розвиватися більш плідно, ніж зараз, Пєсков сказав, що при нинішньому керівництві України відносини точно не поліпшаться.

«Щодо того при кому (з кандидатів у президенти України в разі перемоги на виборах - УНІАН) може бути краще - можна сказати однозначно, що при нинішньому краще бути не може», - зазначив він.

За словами Пєскова, для Кремля краще, щоб до влади в Україні прийшов «той президент, який тверезо оцінюватиме реальність, у якого візьме гору політична мудрість, який не буде президентом війни, а стане президентом миру і вибудовуватиме відносини з усіма сусідами, в тому числі з РФ».

Як повідомляв УНІАН, 18 березня у тимчасово окупованому Криму президент Росії Володимир Путін заявив, що з нинішнім керівництвом України не вдасться досягти «позитивного результату» у відносинах України і РФ, тому потрібно чекати, коли «спаде хвиля русофобії».

«Українці в Росії - це третя етнічна група, росіяни, потім татари, 3 млн українців (згідно з останнім переписом, у РФ проживає 1,8 млн українців - УНІАН). Я впевнений: українці не відчувають в Росії якогось ущемлення ні в чому (в РФ немає жодної української школи - УНІАН), в тому числі й у Криму», - сказав Путін.

Він заявив, що російський і український народи ніколи не сварилися.

«У нас нерозуміння лише з сьогоднішнім керівництвом України, з яким навряд чи можна зварити кашу і домогтися якогось позитивного результату в розвитку наших відносин. Те, що вони творять, іноді просто викликає острах і здивування. Так і хочеться запитати по-українськи: «З глузду з'їхав чи що?», - сказав Путін.

Путін додав, що, як тільки «здоровий глузд переможе, ми на рівні керівництва теж будемо вибудовувати відносини».

«Сподіваюся, що ось ця хвиля передвиборчих ситуацій і комбінацій в Україні, замішана на русофобії, спаде, і будуть створені хоч якісь умови для розвитку міждержавних зв'язків», - зазначив він.