Кандидат в президенти Бойко провів перемовини із прем'єром РФ / фото 112.ua

Представник України у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук вважає спекулятивним візит до Москви кандидата на пост глави держави Юрія Бойка та голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука.

Про це він повідомив у ефірі телеканалу «Прямий».

Читайте такожІнформвійна та розширення "Мінська": Зеленський розповів, що робити з окупованими територіями

Відео дня

«Це свідчить про просту спекулятивність. Якщо є таке наївне уявлення, що навіть якщо буде якийсь новий президент, чи він може відступити від константи, яка сповідується всім суспільством», - заявив він, відповідаючи на запитання, про що свідчить візит відповідного кандидата в президенти до Москви.

«Ви думаєте, що якомусь із політиків суспільство може дозволити піти на умови, які виставляє Росія? Ми всі знаємо умови Росії, і ніколи ніякому політику не вдасться піти на такі компроміси на умовах Росії», - додав Марчук.

За його словами цей візит є свого роду впливом на президентську кампанію в Україні. «Заяви Путіна і російського істеблішменту – це намагання вплинути на саму виборчу кампанію», - резюмував Марчук.

Як повідомляв УНІАН, 22 березня у заміській резиденції російського прем'єра в Підмосков'ї прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв і голова "Газпрому" Олексій Міллер зустрілися з кандидатом у президенти України Бойком та головою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Медведчуком. Заявлялося, що на зустрічі обговорювалися питання взаємодії у газовій сфері. Бойко заявив, що готовий запропонувати РФ варіанти продовження транзитного газового контракту, оскільки чинна влада України "не проявляє активності" у вирішенні цього питання.