Марія Захарова / REUTERS

Росія працюватиме з тим президентом, якого обере український народ.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це в інтерв'ю «Ехо Москви» заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

«Кого оберуть, з тим будемо працювати», - сказала Захарова.

Відео дня

При цьому вона наголосила, що складно говорити про двосторонні відносини, оскільки була зруйнована «практично вся база київським режимом».

«Ми прекрасно розуміємо, що, будучи сусідом України, приймаємо кожного разу на себе удар у вигляді потоків біженців, мігрантів від того, що там відбувається, але в цілому це їхня історія, люди повинні проголосувати, обрати», - сказала вона.

На питання про те, чи визнає Росія підсумки виборів, Захарова відповіла, що «коли пройдуть вибори, тоді Росія зможе дати оцінки, висновки щодо цього електорального процесу».

Читайте такожКандидат у президенти, який посяде третє місце, може не визнати результати голосування і оскаржувати їх - політологи (фото)

При цьому Захарова заявила, що Росія не буде на даному етапі вживати дзеркальних заходів через недопуск своїх спостерігачів на президентські вибори в Україні.

«Ні, у нас є наші зобов'язання і наші функціональні обов'язки як країни - члена ОБСЄ. Тому ми і навіть в цьому випадку, коли йшли практично загрози стосовно потенційних російських спостерігачів з боку України, від зобов'язань відмовлятися не мають наміру. Тому про жодні дзеркальні заходи на даному етапі, в цьому контексті не йдеться», - заявила Захарова.

Як повідомляв УНІАН, 27 березня в Держдумі Росії зареєстровано проект заяви про невизнання президентських виборів в Україні, внесений фракцією ЛДПР.

У ньому зазначено, що вибори в Україні пройшли нібито із застосуванням "брудних виборчих технологій", що є "грубим порушенням міжнародно-правових принципів і норм, що лежать в основі організації і проведення демократичних виборів".

Заявляється, що проведення в Україні "чесної і політично відповідальної виборчої кампанії неможливо", особливо в умовах "заохочення західними спонсорами антиросійської політики".

"Депутати Державної думи рішуче засуджують деструктивні дії української влади в ході проведення виборів президента України, заявляють, що в таких умовах дані вибори не можуть бути визнані дійсними, такими, що відбулися і легітимними, і висловлюють сподівання на якнайшвидше припинення діяльності незаконного режиму в Україні", - йдеться в проекті.