Українці мають у своїй країні свободу слова, вільні ЗМІ та інтернет, нагадав Зеленський / facebook.com/ze2019official

Володимир Зеленський прокоментував ідею президента РФ видавати громадянам України російські паспорти.

"По-перше, я б не радив російській владі даремно витрачати час, намагаючись спокусити громадян України паспортами РФ. Можливо, і знайдеться той, хто досі перебуває під впливом пропаганди. Можливо, хтось зробить це заради заробітку або у спробі сховатися від кримінальних розслідувань.

Ми навіть можемо надати Володимиру Путіну перелік громадян України, яким найближчим часом стане дуже некомфортно в країні, яку вони цинічно грабували, зловживаючи високими посадами. Нехай Росія знову вирішує, де найбільше їй потрібні такі «професіонали» - у Ростові або Магадані", - йдеться в заяві Зеленського, яке опублікувала його команда в Telegram-каналі.

Відео дня

Відмінність України, зокрема, полягає в тому, що українці, мають у своїй країні свободу слова, вільні ЗМІ та інтернет, нагадав Зеленський.

"Тому ми прекрасно знаємо, що насправді надає російський паспорт. Це право бути заарештованим за мирний протест. Це право не мати вільних і конкурентних виборів. Це право взагалі забути про наявність природних прав і свобод людини. Тому не варто розраховувати, що багато українців захочуть стати «новою нафтою», в яку влада Росії намагається перетворити власний народ", - заявив він.

Читайте також"Далі буде відродження СРСР?": постійний представник в ООН про "путінські паспорти" для українців

При цьому Зеленський зазначив, що громадянство України - це свобода, гідність і честь: "Це те, що ми захищали і будемо захищати. Україна не відмовиться від своєї місії служити прикладом демократії для пострадянських країн. І частиною цієї місії стане надання захисту, притулку і українського громадянства всім, хто готовий боротися за свободу. Ми будемо надавати притулок і допомогу всім - всім, хто готовий битися пліч-о-пліч з нами за нашу і вашу свободу".

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу. У Кремлі пояснили, що таке рішення прийнято президентом РФ «з метою захисту прав і свобод людини і громадянина», на підставі загальновизнаних принципів і норм міжнародного права».

Сьогодні, 27 квітня, Путін заявив, що Росія може почати надавати у спрощеному порядку своє громадянство всім громадянам України, а не тільки окупованих територій Донбасу.