Консули продовжують перевіряти інформацію про постраждалу українку внаслідок катастрофи літака Sukhoi Superjet 100 в московському аеропорту «Шереметьєво».

Відео дня

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив у мікроблозі Twitter.

Читайте такожЗеленський висловив співчуття близьким загиблих в аварії у "Шереметьєво", під час терактів на Шрі-Ланці та бійців на Донбасі

«Наші консули перевіряють інформацію щодо громадянки України, яка постраждала внаслідок пожежі на літаку SSJ100 у Шереметьєво. Співчуття родинам загиблих, побажання швидкого одужання пораненим. Людське життя безцінне, у цивілізованому світі це розуміють», - заявив Клімкін.

Як повідомляв УНІАН, лайнер «Аерофлоту» Sukhoi Superjet 100, який здійснив аварійну посадку в аеропорту «Шереметьєво» 5 травня, прямував з Москви до Мурманська. Загалом на борту літака було 78 осіб - 73 пасажири і п'ять членів екіпажу.

За фактом аварійної посадки і загоряння літака порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 263 Кримінального кодексу РФ («Порушення правил безпеки руху й експлуатації повітряного транспорту, що спричинило з необережності смерть двох і більше осіб»).

Основна версія загоряння на борту літака - влучення блискавки.

У результаті катастрофи літака в московському аеропорту «Шереметьєво» загинула 41 людина.

Сьогодні, 6 травня, заступник директора департаменту – начальник управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич повідомив, що у результаті катастрофи літака в московському аеропорту «Шереметьєво» постраждала українка. Травмовану громадянку України госпіталізували. Водночас, Кирилич підкреслив, що це попередня інформація, бо українські дипломати ще «не одержали інформаційне повідомлення російської сторони».