Ілюстрація / REUTERS

Начальники генеральних штабів країн-членів Організації північноатлантичного договору (НАТО) 22 травня у Брюсселі обговорять ситуацію з безпекою та майбутню взаємодію з Україною.

Як повідомляється на сайті Альянсу, головуватиме на зустрічі голова Військового комітету НАТО сер Стюарт Піч.

Читайте такожЯк в НДР під час холодної війни: у Зеленського розповіли про посилення ЗС РФ на кордоні з Україною

Відео дня

Зокрема, начальників генеральних штабів країн Альянсу у 2019 році зустрінуться вдруге з метою обговорення доктрини НАТО зі стримування і оборони, а також з метою забезпечення сприяння виконання повноважень верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі Тодом Волтерс у зоні його відповідальності.

Також буде проведено дві сесії за участі начальників генеральних штабів країн-партнерів НАТО - одна з Україною, інша - з колегами з країн Середземноморського басейну. Ці сесії зосереджуватимуться на ситуації в Україні та регіоні Середнього Сходу та Північної Африки.

Зустріч начальників генштабів Альянсу розпочнеться із спілкування з генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом, аби отримати інформацію про політичний контекст та обговорити ключові стратегічні питання, з якими стикається НАТО.

"Сесія стосовно України дозволить начальникам генеральних штабів отримати оновлену інформацію про поточну ситуацію з безпекою, останні події та обговорити майбутню взаємодію", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що рекомендації та настанови начальників генштабів посприяють і сформують подальші обговорення перед міністерською зустріччю міністрів оборони країн-членів НАТО, яка відбудеться у червні.