Артем Ситник назвав абсурдним позов до суду від нардепа Розенблата / фото УНІАН

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник назвав абсурдними позови народного депутата Борислава Розенблата проти нього та президента Петра Порошенка щодо відсутності повноважень у останнього призначати директора НАБУ.

Про це Ситник заявив журналістам після панельної дискусії, присвяченої створенню Антикорупційного суду, передає Громадське.

Читайте такожСуд визнав незаконними слідчі дії НАБУ щодо Розенблата

Відео дня

"Після того, як з народного депутат Розенблата було знято недоторканність, він дуже багато направив позивних заяв в суд деякі з них розглянуті, деякі ні. Деякі дуже і дуже абсурдні. Тому що якщо вивчити законодавство, яке регламентує порядок призначення директора НАБУ - то це конкурсний відбір. І указ президента про призначення директора НАБУ може бути скасовано виключно з підстав, зазначених в законі. Тому цей позов більше з таким політичним підтекстом", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, народний депутат Борислав Розенблат звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з позовом до президента України Петра Порошенка та директора Національного бюро розслідувань Артема Ситника.