Дмитро Пєсков / REUTERS

Представників Росії не запрошували на інавгурацію новообраного президента України Володимира Зеленського, про контакти на вищому рівні між Україною і Російською Федерацією і Україною нічого невідомо.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожІнавгурація Зеленського відбудеться 20 травня

Відео дня

«На даний момент мені невідомо про будь-які плани, про проведення контактів. Наскільки я знаю, ніяких не було запрошень на жодних рівнях», - сказав Пєсков.

При цьому він відзначив, що не знає, яка практика в Україні, оскільки в багатьох країнах інавгурація не передбачає присутність зарубіжних гостей.

Крім того, він не відповів на питання, чи планує президент РФ Володимир Путін привітати Зеленського у зв'язку зі вступом на посаду.

«Я не можу відповісти на ваше запитання. Це рішення президента Росії », - пояснив Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, 30 квітня Центральна виборча комісія офіційно оголосила Володимира Зеленського переможцем президентських виборів. За даними ЦВК, у другому турі, який відбувся 21 квітня, за кандидата Володимира Зеленського проголосували 13 541 528 виборців, що становить 73,22%, за кандидата Петра Порошенка - 4 522 450 виборців, що становить 24,45%.

3 травня офіційні результати виборів президента були оприлюднені в "Голосі України".

16 травня Верховна Рада підтримала постанову про проведення інавгурації новообраного президента Зеленського 20 травня.

Відповідно до закону про вибори президента, новообраний президент набуває повноважень з моменту складення присяги українському народу на урочистому засіданні Верховної Ради, після чого ЦВК вручає йому посвідчення президента України.